Tšekin salibandyn kehitys. Eksotiikasta sankariin, joka päättää pohjoisen vallan?

Tšekin maajoukkueen valmentaja Petri Kettunen, salibandy-pelaajat Matej Jendrišák ja Patrik Dóža ja monet muut myöntävät, että sveitsiläisillä on suuri suosikki tittelin voittamisessa.

“He tapasivat kaksi tai kolme sukupolvea hyvässä kunnossa. He voittivat ruotsalaiset, kukistaen usein suomalaiset. Yritin provosoida heitä vähän klubeilla, mutta he ovat kuivia, eivät saaneet paljon kiinni, ”nauroi Dohan pelaa Könizistä Sveitsin klubille.

“ He tekivät hienoa työtä, tämän turnauksen on tarkoitus olla heille huippua. Olen suosikki ”, lisää Jendrišák. Kettunen puhui historian parhaasta sveitsiläisjoukkueesta.

Että vanha tunnettu klisee päättyy, kun ruotsalaiset ja suomalaiset kilpailevat finaalissa ja tšekit ja sveitsit sijoittuvat kolmanneksi? Ehkä tänä vuonna.Muistan tämän pitkään ”, kapteeni Jendrišák epäilee etuajassa. “Toivon lisäksi, että uusi salibandy-pelaajien sukupolvi kasvaa kymmenen vuoden mestaruuskilpailun ansiosta.” Joukkue liittyy ensimmäiseen otteluun lauantaina 1. joulukuuta klo 18.15 Saksaa vastaan. Lukáš Součekin kanssa portissa