Diego Maradona elää kuin pelasi, sääntöjä ja normeja piittaamatta

Näytti siltä kuin ihminen olisi vaikutuksen alaisena.Maradonan hyvin dokumentoitu sekä laillisten että laittomien päihteiden väärinkäytön historia – asia, josta hän on keskustellut avoimesti vuosikymmenien ajan – antoi meille vihjeen tapahtumasta, mutta hänen mukaansa hän on ollut puhdas vuosien ajan ja kertoi toimittajille sen jälkeen, että hänellä oli ” vain ”juo valkoviiniä.

Mies, jonka monet ovat pitäneet parhaana elossa olleena jalkapalloilijana, on ollut läsnä kaikissa kolmessa Argentiinan ottelussa, pitäen tiukasti jonkinlaisen turvallisuushenkilökunnan käsissä hän kohtaa parvekkeen reunalla samalla tavalla kuin on tehnyt elämän reunalla koko myrskyisän olemassaolon ajan.

Hän kävelee sisään ja komentaa tuhansien lauluja, maailman kameroiden kohdistusta ja vastausta verkkoyhteisöistä, jotka varmistavat uskollisesti, että hänen jokainen liikkeensä menee virukselliseksi rukoillessaan, juhlimalla, suosionosoittaen, loukkaavaa, vannoo ja ilmaisee uudestaan ​​ja uudestaan ​​sitä, mitä jokainen mies, nainen ja lapsi tuntee jossain vaiheessa.

Se on nauraa minuutin Maradonan kanssa, on aina ollut.Tapasin hänet ensimmäisen kerran, kun hän aikoi perustaa liiton edustamaan pelaajien oikeuksia Fifaa vastaan.Viiden tähden Pariisin hotellin sisällä hän sanoi: “Mennään hakemaan pizzaa”, ja astuessamme jalkakäytävälle hän varoitti meitä: “Täällä on paljon ihmisiä; Varo. “Hän ei puhunut ennemmin kuin hävisi hänen nimensä laulavan halvemman väkijoukon sydämeen, kädet ojensivat, vaativat mahdollisuutta välähtää ja koskettaa häntä.Kirjaudu The Recap -sivustolle, joka on viikoittainen sähköpostimme toimittajien valinnoista. .

Tuolloin hänet seurasi hänen silloinen paras ystävänsä, managerinsa ja apulaisensa Guillermo Coppola. ”Guille”, Diego huusi sukellessaan väkijoukkoon ja tajuttaen itsensä siitä eteenpäin tielle, jolla Coppola oli pysäyttänyt ohi kulkeneen vaaleanpunaisen vaihtovelkamuodon Rolls-Roycen ja välittänyt matkan molemmille. Maradona hyppäsi sisään ja ulos he menivät; koko nopea siirto oli kestänyt muutaman sekunnin.Koko hänen olemuksensa, ruumiinsa ja mielensä, voisivat tehdä palloilla sen, mitä suurimmat säveltäjät ovat tehneet nuotteilla.

Jalkapalloilijana hän oli poissa tästä maailmasta. Uruguaylainen kommentaattori Víctor Hugo Morales kuvasi häntä ilmassa “kosmisena leijana toiselta planeetalta”. Hän kertoi toisesta tavoitteesta Englantia vastaan ​​vuonna 1986. Tavoitteesta, kerronnasta ja kommentaattorista on tullut legenda.

Mitä Maradona voisi pystyä palloilla tekeminen oli todiste siitä, että jotain tarvittiin, että jalkapallo on parhaimmillaan taidetta. Koko hänen olemuksensa, ruumiinsa ja mielensä, voisivat tehdä palloilla sen, mitä historian parhaat säveltäjät ovat tehneet nuotteilla, merkittävimmät taiteilijat harjalla ja maalilla, parhaat kirjoittajat sanoilla, kynällä ja paperilla.

Diego ”kirjoitti uudelleen jalkapallon 10 käskyä” ja teki ihmeitä.Hänen kykynsä kiertää nilkkaansa 360 astetta vastasi hänen ääreisnäkynsä, joka kykeni erottamaan yksityiskohdat ja liikkumisen hänen ympärillään. Kun hänestä tuli julkkis todellisuuden TV-tanssiohjelmissa, rasvainen ja sopimaton, hän osoitti jälleen kerran, että lonkkansa voivat myös kääntyä oikealle, ja vaikka emme ole koskaan nähneet kirjaimellisesti hänen päänsä pyöriessään, metaforisesti se selvästi tekee.

Hän asui ja leikkii ihmisen sääntöjen ja lakien räikeästä laiminlyönnistä. Kokaiinin väärinkäyttö oli vain yksi ilmentymä, käsipallo-tavoite ja ampuminen toimittajille kotiovelle, kun hänen tyttärensä olivat vähän muuta esimerkkiä. Hänen viimeinen keula maailmancup-vaiheessa oli, kun hän käveli sairaanhoitajan johtamalta kentältä vuonna 1994 joutsentestiin, joka palasi positiiviseksi.Hän nousi uudelleen häpeän tuhkasta ja hänestä tuli Argentiinan vuoden 2010 maailmancup-manageri, joka vietteli maailman jälleen jalkapallon suurimmalla vaiheella. Facebook Twitter Pinterest Diego Maradona elelee yleisölle pelin aikana Nigeriaa vastaan, jonka Argentiina voitti 2-1 saadakseen maailmancupin karsintavaiheen. Valokuva: Olga Maltseva / AFP / Getty Images

Ihmiset sanovat usein, että hän “oli taitava jalkoillaan”, mutta ei päällään, tai “upea pelaajana, mutta ei henkilönä”, ikään kuin voisi olla erotettu toisistaan.Maradonan suosio maailmanlaajuisesti selitetään parhaiten, jos hyväksymme ristiriitaisuudet totuudeksi; Maradonan äärimmäisyydet eivät ole niinkään tapauksia, joissa joku heilahtaa hyvän ja pahan välillä, vaan pikemminkin molempien ruumiillistuma samanaikaisesti. “Se oli voittaa tai kuolla”: Argentiina nautti heidän mahtavasta maailmancupin pakoonsa. Lue lisää

Liika on hänen ensisijainen toimintatapa – elämä niin lähellä reunaa kuin hän on saanut hänet useaan otteeseen sairaaloihin ja päivystysosastoihin.Ne, joilla on ollut mahdollisuus käsitellä häntä, olivatko lääkärit, tuomarit tai psykiatrit usein haluavat kertoa tarinan, niin saamme kuulla yksityiskohtia, kuten sen, että pääsy yksityiseen klinikkaan Uruguayssa erityisen kovan uudenvuodenaaton jälkeen Juhlat olivat pikemminkin pizzan ja samppanjan kuluttamista tukkumäärinä kuin laittoman farmakologian virkistyskäyttöä.

Hulluuden keskellä hän on aina ollut johdonmukainen. Hänen “esityksensä” Nigeria – Argentiina -pelissä Pietarissa päättyi luonnollisesti lääketieteen ammattilaisten käsiin.Yksi kiistanalaisimmista ja karismaattisimmista kuuluisista kuuluisuuksista, joiden yksityiselämä on ollut julkista niin kauan kuin kukaan meistä muistaa, putosi pahamaineisesti Coppolan kanssa 15 vuotta sitten menneiden taloudellisten asioiden vuoksi.

Heillä ei ollut tapasi uudelleen Pietariin saakka, heidän selfie yhdistyi virukselliseksi halaukseksi. Maradona on vieraantunut ensimmäisestä vaimostaan ​​ja kahdesta tytärstään, vuosikymmenien ajan teräsnaisista, jotka pitivät häntä yhdessä ja pitivät hänet hengissä, ja vanhimman tytärnsä Dalman säikäyttävä piippaus antaa parhaiten parhaan mahdollisen yhteenvedon siitä, kuinka me kaikki voisimme tuntea hänet, sanoin sanomattakaan, jonain päivänä ei kulje keskuudessamme. ”En tiedä kaipaanko sinua enemmän kentältä tai kentältä. Mielestäni molemmat. ”