Uudelleenjärjestelyn jälkeen Fiorentina oli vain kerran voittanut palkinnon

Sitten veljet Della Valle rakensi klubin uudelleen, mutta nimellä “Firenze Viola”. Joukkue sai mahdollisuuden pelata C2-sarjassa kaudesta 2002/2003 lähtien, ja ainoa jalkapalloilija, joka oli jäljellä sen riveissä, oli keskikenttäpelaaja Angelo Di Livio, joka teki hänestä heti suosion tiffozin silmissä. Aivan ensimmäisellä kaudella Florence Viola voitti C2 League -arvonnan saaden lipun C1-divisioonalle. Hänen ei kuitenkaan tarvinnut soittaa siellä. Catanian tilanteen takia sekä Serie B -sarjan osallistujien määrän lisääntymisen jälkeen 20: sta 24: een, Firenze Viola ylennettiin heti Italian jalkapallon toiseksi korkeimpaan jakoon merkinnällä “urheilupalkinnot”. Sitten ”Firenzen alttoviulu” sai palauttaa nimen ja tutustua uudestaan ​​kaikkiin ”Fiorentinaan”.

Tämä päätös aiheutti paljon kiistanalaisia ​​Italiassa, mutta Fiorentina päätti kauden 2003/2004 kuudennella sijalla Serie B: llä, jolloin hänellä oli mahdollisuus pelata perhopeleissä Perugian kanssa oikeudesta olla Serie A: lla. Hän on voittanut vastustajan kahdessa kokouksessa pistemääräisesti. 2: 1, “Fiorentina” palasi Italian jalkapallojoukkoon, ja vuonna 2006 oli jälleen romahduksen äärellä sensaatiomaisen Calchopolin vuoksi. Tällä kertaa “violetit” olivat kuitenkin onnekkaita – heidät jätettiin Serie A: seen, rajoittuen vain poistoon Mestarien liigasta ja 15 pisteen sakolla.

Uudelleenjärjestelyn jälkeen Fiorentina oli vain kerran voittanut palkinnon, tultuaan Italian Cupin finalistiksi vuonna 2014. Serie A: n viimeisellä kaudella “violetit” päättyivät 16. riville.

Nykyään Napolin fanit haaveilevat voittaa Italian mestaruuden tai voittaa jonkin Euroopan Cupin, mutta vuonna 2004 he vain unelmoivat näkevänsä suosikkinsa taas San Paolo -kentällä. Elokuuhun 2004 mennessä Napoli oli kasvatanut valtavia 70 miljoonan euron velkoja, minkä vuoksi se julistettiin konkurssiin ja lakkasi olemasta. Elokuvan tuottaja Aurelio De Laurentiis palautti klubin saman vuoden syyskuussa, mutta nimellä Napoli Sokker. Uusi joukkue sai sertifikaatin osallistumisesta C1-sarjaan.