Ubner taisteli upeiden puolustajien kanssa

Neradzurri valmistautui jo kauden ensimmäiseen shokkiin, mutta häpeällisestä tappiosta heidät pelasti heidän oma jokerinsa, joka myös teki debyytinsä sinä päivänä – Alvaro Recoba. Uruguaylaiset varjostivat sekä Pirlon että Ubnerin. Maali päättyi lopulta kahteen maaliin ja toi voiton joukkueelleen. Kaikki sanomalehdet kirjoittivat uskomattomasta paluusta, ja Ubnerin valoisa debyytti unohti nopeasti.

***

Ubner itse ei kuitenkaan epäonnistunut ja asetti kolme maalia Sampdorian maaliin seuraavalla viikolla. Monet epäilivät poikkeuksellista hyökkääjää, mutta nyt ei ollut epäilystäkään – Interin tavoite ei ollut onnettomuus.

Ensimmäisellä kaudellaan Serie A: ssa Ubner näytti kaiken voitavansa. Hän ei ollut nopea, ei pystynyt kiertämään vastustajaa ja edes ilman palloa hän ei auttanut paljoakaan, uskomaton pisteytys oli kuitenkin kiistaton. Kaikista puutteista huolimatta hän pelkäsi rehellisesti rangaistusalueella.

Hän oli tietenkin vaarallinen ilmassa, mutta hän oli usein tyytyväinen molempiin kilpailuihin ja voimakkaisiin tarkkoihin iskuihin molemmilta jaloilta. Tatanalaisena hän oli uhanalaisen lajin edustaja – se oli puhdas hyökkääjä, joka oli huolissaan vain siitä, kuinka laittaa pallo maaliin.

Viini, savukkeet, tavoitteet. Tarina hyökkääjästä, joka 35-vuotiaana käveli puskutraktorilla AFPhoto-sarjan läpi: Calcioblog, Gazzetta dello Sport

Ubner taisteli upeiden puolustajien kanssa: Paolo Maldini, Lilian Thuram, Fabio Cannavaro, Alessandro Nesta, Paolo Montero, Aldair. Hyvin usein näissä vastakkainasetteluissa hän oli voittaja. Valitettavasti hänen kuudentoista tavoitteensa taas eivät riittäneet oleskeluluvan ylläpitämiseen.

Ubnerin odotettiin jättävän Brescian, mutta edes menestyvä kausi ei auttanut häntä muuttamaan mieltään. Onneelle annettiin 16 maalia, ja hän päätyi jälleen toiseen jakoon.

Yhtäkkiä Brescialle omistautunut Bison ei lähtenyt joukkueesta ja teki 42 maalia, jotka palauttivat Biancoazurrin Serie A: lle. Johtaminen, jota jo arvostettiin arvostetun liigan edellisen oleskelun kokemuksista, vahvisti joukkuetta, johon melko yhtäkkiä tuli yksi suurimmista pelaajista Kaikkien aikojen Italia – Roberto Baggio. Jumalallinen poninhäntä ja Tatanka yhdessä? Jopa optimistisimmat fanit eivät uneksineet tästä. Molemmat eteenpäin ovat tottuneet jalkapallo-faneiden epäuskoon, koska ne vetivät veteraaneja ja olivat valmiita todistamaan, että jauhepulloissa oli vielä ruutia.