Seuraava kausi oli Ubnerille ratkaiseva

Kuten saatat arvata, duo pelasi virheetömästi ja teki 27 maalia kahdelle. Seurauksena on, että “Brescia” saavutti historiansa menestyneimmän kauden, ilman Andrea Pirlon apua, ottaen seitsemännen sijan ja kvalifioituna Intertoto Cupiin.

Se oli voitto, mutta Ubner ei juhlinnut erityisesti – hän ymmärsi, että joukkue on hylättävä. Ei väliä kuinka hyvät heilläkin on Baggion kanssa, klubissa kasvoi uusi tähti – Luca Toni. Ubner sai 34, ja Piacenza tarjosi hänelle mahdollisuuden pelata tukikohdassa. Brescia oli vakuuttunut siitä, että tämä oli täydellinen aika myydä veteraaninsa. Toinen virhe.

Seuraava kausi oli Ubnerille ratkaiseva. Hän ei ollut koskaan ollut niin hyvä – puolustajat pelkäsivät pelästään. Hän kiinnitti huomiota “vanhaan miehen”, joka oli pelannut jopa Italian maajoukkueen valmentajan Giovanni Trapattonin. Yleisö unohti skeptisyyden ja epäuskojen ja toivoi Uzznerin pukeutuvan “adzurri” -paitaan vuoden 2002 maailmancupissa – jopa puolueellisimmat fanit eivät voineet sivuuttaa 24 maalia yhden kauden aikana. Nämä tavoitteet pelastivat Piacenzan putoamiselta, mutta pelastaja Ubner ei päätynyt maajoukkueeseen.

Voit tietysti ymmärtää Trappatonin päätöksen, joka on jo kutsunut joukkueeseen Francesco Tottin, Pippo Inzaghin, Vincenzo Montellan, Del Pieron, Vierin ja Delvecchion. Silti Ubner soitti tuolloin, kun calcho hallitsi maailmaa. Vuonna 2017 hänet olisi kutsuttu.

Yllätykset eivät kuitenkaan päättyneet: Milan kutsui veteraanin kiertueelle Yhdysvaltoihin heti maailmancupin jälkeen. Ubner suostui, mutta ei allekirjoittanut sopimusta – Ancelotti ei voinut luottaa pelaajaan, joka jatkoi tupakointia.

Seurauksena Ubner vietti seuraavan kauden Piacenzassa, missä hän tyytyväinen yleisöön 14 maalilla. Uran loppu ei ollut kaukana, mutta ihmeellisesti jalkapalloon päässyt Ubner ei voinut lähteä. Kuten grappa ja savukkeet, myös jalkapallo oli tapa, jota ei voinut lopettaa niin helposti. Hänen seuraava joukkue oli Ancona, joka julisti konkurssin melkein heti. Sitten tuli Perugia, Montova, Chiari ja muut pienet ja epäammattimaiset joukkueet.