Italian suru tai kuinka Fiorentina, Napoli, Torino ja Parma katosivat

Jopa vauras Italiassa, jalkapalloseurat voivat kestää katastrofin.

Italian suru tai kuinka Fiorentina, Napoli, Torino ja Parma katosivat Toukokuun lopussa näytti siltä, ​​että Palermon pahinta ei tule. Sarjassa, joka pelasi kauden 2018/19 Serie B: ssä, jäi 20 pistettä taloudellisten väärinkäytösten takia, ja näyttää siltä, ​​että he päättivät jättää sen divisioonaan. Mutta jo heinäkuun puolivälissä, Italian jalkapalloliitto päätti poistaa Palermon ammatillisen aseman, koska klubilla ei ole taloudellista vakuutusta uudelle kaudelle. Itse asiassa “vaaleanpunainen-musta” haudattiin elossa. Valitettavasti tämä klubi tiesi aikaisemmin mitä hajottaminen ja sitä seuraava herättäminen ovat. Viimeksi, kun Palermo perustettiin uudelleen vuonna 1987, sen jälkeen se meni vaikealle tielle ja palasi silti Italian jalkapallo-eliitin – Serie A: n – puolelle.

Nyt “vaaleanpunainen-musta” elvytettiin heti. Nykyisten sijoittajien ansiosta Palermo aloittaa uudella kaudella Serie D: llä – nämä ovat Italian jalkapallon nykyiset säännöt. Kiipeily klubin uudelleenorganisoinnin kanssa on aloitettava amatööritasolla. Valitettavasti Italiassa, uudessa vuosituhannessa, tällaiset tarinat eivät ole epätavallisia. Aiemmin tunnetut Fiorentina, Napoli, Torino ja Parma kulkivat samanlaista tai samanlaista polkua.

Fiorentina
Vuonna 1990 Mario Cecci Gori osti ”Fiorentinan”, jossa seuralla oli useita korkean profiilin siirtoja, joita vahvistivat Brian Laudrup, Stefan Effenberg, Francesco Bayano ja mikä tärkeintä, Gabriel Batistuta. Vuonna 1993 Mario Cecci Gori kuoli ja hänen poikansa Vittorio siirtyi klubin presidentiksi. Hänen allaan ”Fiorentina” oli 90-luvulla yksi kirkkaimmista ja mielenkiintoisimmista joukkueista Italiassa, mutta vuonna 2001 velan ongelmat putosivat seuralle, kuin sininen pultti. Seurauksena oli, että florentinalaiset pakotettiin myymään Francesco Toldo ja Rui Costa, mutta edes tämä ei pelastanut heitä taloudellisista ongelmista. Kesällä 2002 Fiorentina julistettiin konkurssiin ja purettiin.