Ennuste – ensimmäinen paikka, joka annetaan

Näin tapahtui, että italialainen serie A aloittaa viiden ensimmäisen mestaruuden. Tältä osin halusin arvioida uuden kauden tasapainoa. Ehkä se ei ole niin laaja, mutta haluan uskoa, että se on kiehtova.

Serie A alkaa. Osa 1! Kuva: Getty Images
Aloitetaan pöydän yläosasta tai tarkemmin, mestari, hopeamitali, pronssi, italialaisen cupin voittaja ja sitten alenevassa järjestyksessä. Ja niin, Torino “Juventus”.

Kaikki ovat jo pitkään tottuneet siihen, että “vanha merkki” aloittaa mestaruuden suosikkina. Niinpä Juventus voitti kaksi viimeistä vuodenaikaa ilman mitään ongelmia, ja se oli kadehdittava etu. Miten se tapahtuu kaudella 2013/14? Viime kaudella turinilaiset voittivat hopeamedalistin – Napolin 9 pistettä, kun taas 2011/12 kaudella Juve sijoittui ensimmäisellä rivillä 4 pisteen marginaalilla Milanosta. Tilannetta tarkasteltaessa käy selväksi, että ”vanha merkki” liikkuu vähitellen, ja joka vuosi Antonio Conteen osastot saivat enemmän pisteitä. En tietenkään ole “mustekala Paul”, mutta haluaisin ehdottaa, että ensi viikolla alkava mestaruus voidaan kutsua Juventuksen jälkeen. Kesällä tulleiden Carlos Tevezin ja Fernando Llorenten tulisi tulla tärkeimmäksi iskeväksi voimaksi, jota hallitsevat ikääntynyt Andrea Pirlo.

Ennuste – ensimmäinen paikka, joka annetaan, ei ole yhtä helppoa kuin aiemmat.

Toinen paikka viime kaudella oli “Napoli”. Neapolitanien päähenkilönä oli Edinson Cavani, joka myytiin PSG: lle. Joukko uusia pelaajia käytettiin ennätyksellisen 64 miljoonan euron arvosta, vaikka he ovat edelleen tunnettuja kaikkialla maailmassa. Gonzalo Higuainin pitäisi korvata Uruguayn kansalainen, ja yhdessä Madridissa sijaitsevan Real Madridin entisen trion kanssa tulee Kalehonin ja Albiolin kanssa liittyä Napolin tulevaan menestykseen. Ehkä joku ihmettelee, kuinka Neapolitans tulee olemaan ilman Cavania, mutta en näe mitään ongelmia tässä tapauksessa. Rafael Benitezin seurakunnista tulee todennäköisesti Juventuksen tärkeimmät kilpailijat, ja on täysin mahdollista, että kunnianhimoinen Milano jää jäljelle.