Ennen sodan ensimmäistä joulua muodostettiin jalkapallopataljoona

Nyt Marco lepää Montenegron pääkaupungissa, mutta Liverpool Echo raportoi, että jo tämän viikon lopulla hänelle tehdään lääkärintarkastus toiseen pääkaupunkiin – Merseyside’in kreivikuntaan. Kokonaissiirtosumman odotetaan olevan 6 miljoonaa euroa (miljoona Crvena Zvezda maksaa Liverpoolille Gruyichin puolivuotisesta vuokrasta). Serbialainen nuori allekirjoittaa viisivuotisen sopimuksen uuden seuran kanssa, jonka ehdoin hän saa 1,2 miljoonaa euroa vuodessa. He sanovat, että Marco saa jopa kahdeksannen t-paidan, jonka alla joku lapsi pölysi viime aikoihin asti.

″ … ”Viime kuukauden aikana on sanottu ja kirjoitettu paljon tulevasta urastani: milloin, mihin ja kuinka paljon muutan. Kaikkia tätä väitettiin väitetysti tukevan lausunnoillani, joita itse asiassa ei ollut. Nyt tauko on mestaruuskilpailuissa, ja haluan vain lepoa ja ymmärrystä. Olen todella väsynyt ja haluan rentoutua kaikkien tämän vuoden tapahtumien jälkeen ”, Grujic sanoi haastattelussa Serbian uutistoimistolle Beta.

Jalkapallo, sota, jouluseura
Ensimmäinen maailmansota yhdistettiin jalkapalloon kuuluisan brittiläisen jalkapallopataljoonaan ja otteluun taistelukentällä joulurauhan vuonna 1914 olemassa olevien vihollisten – saksalaisten ja brittien – välillä.

Sotaa aloittaessa elokuun alussa Iso-Britannia ilmoitti vapaaehtoistyöntekijöille: Kotimaanmaa sotaministerin paroni Kitchenerin mukaan vaati vahvoja kavereita, joiden korkeus oli 183 senttimetriä ja rintakehän tilavuus vähintään 89 senttimetriä. Analyytikkojen mukaan nähtyään niin vakavia sotureita, Saksan johtajien olisi pitänyt heti päättää antautumisesta.

Ennen sodan ensimmäistä joulua muodostettiin jalkapallopataljoona, johon brittiläisten jalkapalloilijoiden oli taisteltava. Nykyään on vaikea kuvitella Wayne Rooneya yhdessä Gareth Balen kanssa likaisessa kylmässä kaivossa, vaikka Rooney olisi varmasti hyvä käsi kädessä, ja Bailista hän olisi saanut viileän lähettilään – juoksevan reunaa pitkin tärkeiden hallituksen raporttien kanssa. Mutta nämä kaverit eivät todennäköisesti todella käy sotaan: tänään heillä on jotain menetettävää. On erittäin vaikea vaihtaa kaunis elämä kuolemaan, vaikka se olisi sankarillista. Mutta 1900-luvun alussa ihmiset ajattelivat toisin: jalkapalloilijat, joilla ei ollut taakkaa fantastisilla tuloilla, menivät rekrytointiasemille.