Elokuussa 2006 Chelsea maksoi 8,5 miljoonaa puntaa

Valtava enemmistö kokeneista Englannin valioliigan tuntejista muistaa todennäköisesti tämän kiinnostavan hyökkääjän. Uransa kynnyksellä Arsenal, Manchester United, Liverpool, Inter ja jotkut muut huippuseurojen taistelivat vakavasti hänen puolestaan, mutta Sutton siirsi Blackburniin ennätykselliset 5 miljoonaa puntaa tuolloin Ison-Britannian kotimarkkinoilta. , ja kesällä 1999 kaksinkertaisena summana hän myi Chrisin Chelsealle. Valitettavasti “sinisen” Suttonin leiri pettyi nopeasti. Hän ei kyennyt selviytymään roolista, jonka Gianluca Viallin johtama valmennushenkilöstö hänelle osoitti. 36 virallisessa ottelussa Sutton teki vain 2 maalia, mikä johti hänen poistumiseen vuotta myöhemmin. “Chelsea” 6 miljoonan punnan edestä päästi Chrisin menemään “Celticiin”, jossa hyökkääjä kokenut uransa parhaan ajanjakson, mutta ennen kuin se päättyi, hän palasi silti Englantiin, missä hän onnistui viettämään puolitoista erittäin epätasaista vuodenaikaa “Birminghamille” ja “Aston Villalle”.

5. Khalid BULARUZ

Elokuussa 2006 Chelsea maksoi 8,5 miljoonaa puntaa Hampurin ja Alankomaiden maajoukkueen kovasta keskipallosta Khalid Bularuzasta, joka pelasi uudessa joukkueessa epätavallisen rinnallaan yhdeksäntenä numerona. Aloitettuaan melko hyvin, ajan myötä Bularuz menetti paikkansa kokoonpanossa ja Jose Mourinhon luottamuksen. Tätä helpottivat sekä loukkaantuminen että Khalidin virheet, jotka putosivat pääpelaajien luettelosta ja vuoden kuluttua muutosta Lontooseen pakotettiin poistumaan joukkueesta. Ensinnäkin Chelsea vuokrasi Boularousen Sevillaan ja myi kesällä 2008 sen Stuttgartille 5 miljoonalla eurolla. Khalidin myöhempi ura osoittautui huomaamatta, ja vuoden 2016 alussa hän ilmoitti roikkuvansa saappaat kynnellä.

4. Abdul Rahman BABA

10 pahinta Chelsean siirtoa

Tämän Ghanan puolustajan uran alku oli yksinkertaisesti uskomatonta. Itse asiassa kolmen vuoden ajan Baba matkusti ghanalaiselta Dreams-klubilta Lontoon Chelseaan, joka osti takaisin 20 miljoonan euron sopimuksen, jota pidettiin uskomattoman lahjakkaana vasemman käden täydellisenä vastakappaleena. Jalansijan saaminen ”sinisestä” leiristä Abdul Rahman Baballe osoittautui kuitenkin erittäin vaikeaksi tehtäväksi. Ensimmäisellä kaudellaan hän vietti vain 15 ottelua Premier League -pelissä, minkä jälkeen hänet lähetettiin lainaksi Schalkelle.