Putin: Venäjän on toimittava yhteistyössä doping-tapauksen tutkinnassa

“Meidän on kiinnitettävä tarkkaavaisuutta näihin mietintöihin ja torjuttava dopingia vastaan. On aloitettava tutkimus ja selvitettävä, kuka vastaa tällaisesta dopingin vastaisesta sääntörikkomuksesta. Samalla meidän on varmistettava ammatillinen ja avoin yhteistyö kansainvälisten järjestöjen kanssa “, Putin sanoi. “Urheilu on mielenkiintoista vain, jos se on rehellinen”, hän sanoi.

Venäjän presidentti oli kohtaus vuoden 2014 talviolympialaisten ja tavata päävalmentaja Yuri Borzakovským yleisurheilu joukkue ja edustaja Venäjän Urheiluliiton päällikkö Vadim Zeličenokem. Kuitenkin huonoista sääolosuhteista ja rankkasateista johtuen he eivät voineet tulla Sochiin.Kokouksen oli määrä aikaisemmin, mutta aluksi rajoittua lähinnä valmistautumista olympialaisiin.

WADA WADA maanantaina suositeltavaa jättää Venäjän kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF ja kaikista kilpailut, mukaan lukien olympialaisissa Riossa. Syynä on järjestelmällinen doping ja dopingin koodin rikkominen. Kremlin torjui syytökset vielä, että ei ole mitään näyttöä.

kansallinen olympiakomitea antoi lausunnon, jossa se yhtyy ankara rangaistus dopingin syntisiä. “Samalla on oltava rehellinen urheilijat evätä oikeus osallistua kilpailuihin”, hän sanoi vastauksena uhka karkottamiseen Venäjän urheilijat kilpailevat.Mutko sanoi myös tänään, että Venäjä aikoo noudattaa kaikkia suosituksia WADA dopingin torjunnan.

mahdolliset pakotteet Venäjän yleisurheilun IAAF neuvosto toimii perjantaina. Tiistaina WADA seurasi itsenäisen tutkintavaliokunnan suosituksia ja poisti Moskovan antidopinglaboratorion akkreditoinnin. Sen johtaja Grigori Rodčenkov muutamaa tuntia myöhemmin eronnut.

On mahdollista, että uusi johtaja laboratorion tulee asiantuntija ulkomailta, ainakin se ilmenee lausunnoista ministeri Sport Mutkan jälkeen keskustelut edustajien WADAn. Mutko kertoi R-Sportille, että hän on “valmiina tarvittaessa”.Venäjä tahtonsa mukaan tässä asiassa WADA yhteistyöhön ja ministeri oli jo pyytänyt ohjeita uudistusten toteuttamista vaiheita.

Mutko vastanneet hyvin ehdotukseen, että jotkut venäläiset urheilijat olivat takia zahlazeným positiiviset testit alkavat vuoden 2012 olympialaiset Lontoossa, jossa he sitten tuottivat mitalit. “Jos dopingia Lontoossa ja on kiinni, niin järjestelmä on nolla, ja vielä pahempaa kuin meidän”, sanoi Venäjän ministeri.

Samalla vastusti muuttaa jälkikäteen tuloksia ja lopulta paluu mitalit. “Jokainen urheilija, joka sijoittui kolmanneksi Lontoossa, on käynyt läpi dopingin valvonnan.Kun sen todettiin olevan negatiivinen tulos, mitali todella antoi sille – ja se olisi loppunutkin, “Mutko sanoi.